onsdag 16 maj 2012

Frosen Leaves

 Frosen leaves shawl igen. Den här är stickad i Drops lace och Kids silk, en tråd av varje.
 Använde stickor nr 4,5. Gjorde inte riktigt enligt mönstret i kanten.


 Tänkte att de nästan svarta tulpanerna skulle göra sig bra mot den röda sjalen, men det blev en dålig bild, fast man inte kan se det på bilden så är tulpanerna väldigt vackra. Köpte lökarna i höstas, kommer inte ihåg namnet, men de är auberginfärgade.

Bebiskläder

 Det här är Alex, han föddes i början av april, är han inte bedårande
 Den här mössan passade honom precis, stickad av merinoull, mönster från Drops, Alladin heter den.
 Tossor i Fame trend
               
En till Alladin. Mössan och tossorna ska bli en present till en annan bebis som i skrivande stund inte är född, men väntas vilken dag som helst.
 Det är den tredje mössan jag stickat. Mycket bebisar nu.
Jag tycker om att sticka sjalar och den här är på gång. Percy, i mjukaste Cashmere lace från Gepard. Det är mönsterstickning även på de aviga varven därför behövde jag markörer som inte hakade upp sig i garnet. Min dotter gjorde de här till mig. Det syns lite dåligt men de är suveräna, små och smidiga.

söndag 13 maj 2012

Valkat

 Det här är ett fodral till Adams hörlurar, ska bli alltså. 2 trådigt ullgarn, stickor nr 4, dubbelstickat, kommer inte ihåg antal maskor,men det var många, över 100, tog en evighet att sticka och var mycket tråkigt
 Valkade för hand med hett vatten och såpa.
 Jag hade först köpt en grön dragkedja som passade i färg men sonen ville ha en lila. Så fick det bli. Han har nu ett ypperligt fodral till sina hörlurar och lite annat smått han behöver ha med sig när han ska lana.
 Mobilfodral, också 2 trådigt ullgarn stickor nr 4, valkade för hand. Det blåa blev lite för kort till hennes mobil den lila blev perfekt. Till den lila la jag upp 36 maskor och stickade ca 15-16 cm. Dubbelstickat.
 Ninja är en något motvillig fotomodell, ingen linslus som en känd blogghund i Halmstad är
 De här benvärmarna stickade jag i vintras. Ullgarn från Ölands ullspinneri
 Stickade ett par vantar att brodera på, ganska grovt ullgarn jag fått av en syster. Det här är före tvättmaskinen.
Slängde in dem i tvättmaskinen i 60 grader. Drog lite i dem och de är precis lagom till mig. Men broderi... det är inte min grej, får helt enkelt inte till det, det blir inte som jag vill

Tjock tröja

 En varm tjock olle till min dotter. Garn Sandnes Easy och Naturuld flamme från Hjertegarn, ett lila och ett orange.
Stickor nr 6, efter blockning perfekt. Det blev ca 20 cm garn över av det svarta, inget av det lila och oranga.  Det är maximalt utnyttjat. Tröjan var klar i mars redan men hamnar inte här förrän idag

Sjalar igen

 En halsduk i visjögarn till min man.
 Wingspan, jag hade ett nystan Fame trend över från Adams regnbågströja, som för övrigt är för liten till honom nu. Jag gjorde 9 spetsar, ett nystan, stickor nr 3,5
 Tycker om den och den var ganska vilsam att sticka, bara att mata på. Den värmer min dotter nu.
 Sevilliano av Romi. En av de roligaste sjalar jag gjort, välgjort mönster som var omväxlande och lagom svårt. Det var bara gallerpartiet som blev tråkigt när varven blev långa. Sjalen formas med förkortade varv.
 Det gick åt nästan 3 härvor av Kampes 2 trådiga, stickor nr 4
En väldigt stor sjal som kommer att bli skön att svepa om sig när bistrare tider kommer